Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 455 bekeken

Tilburg: MIDI-theater onverkoopbaar

Het MIDI-theater, bekend van tv-persoonlijkheid Adje, is door het gemeentebestuur van Tilburg uit de verkoop gehaald. Het stond te koop voor twee miljoen.

De twee biedingen waren niet aanvaardbaar voor de gemeente. Het in de volksmond zogenoemde Adje-theater heeft tot op heden al tien miljoen euro gekost. De vroegere bioscoop werd aangekocht en verbouwd tot theater. De verbouwing werd veel prijziger dan geraamd. Twee wethouders en burgemeester Ruud Vreeman stapten op.

De verkoop van het gebouw wordt bemoeilijkt doordat het grenst aan huizen, waardoor het geluidsniveau beperkt moet blijven. Momenteel wordt gewerkt aan een plan om de aangrenzende woningen op te nemen in de nieuwe gebiedsontwikkeling. Dit zouden dan kantoren moeten worden.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.