Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 273 bekeken

Verdachte branden Winschoten aangehouden

De identiteit van de verdachte van de branden in Winschoten is bekend. De man is aangehouden.

Het gaat om Danny Friderichs, hier te zien voor de camera van RTVNoord. Op Twitter liet de inwoner van Winschoten onlangs nog zijn nieuwe aanwinst zien: een Zippo-aansteker. In het item van de regionale omroep vertelt Friderichs nog dat hij meermalen heeft geholpen met het blussen van de branden.

De 25-jarige man huurt een kamer in de gemeente die momenteel is verzegeld door de politie, weet RTVNoord. Friderichs deed ook meerdere keren melding van de branden, waardoor hij al bekend was bij de rechercheurs die op zaak zijn gezet.

Noodverordening

In het centrum van Winschoten is al negentien keer brand gesticht, in een korte tijd. De noodverordening in Winschoten blijft nog wel van kracht.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.