Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 262 bekeken

Startende bedrijven prefereren grote steden

Vooral in grote gemeenten willen beginnende ondernemers wel hun bedrijf vestigen.

Tegelijkertijd zijn er dan wel weer veel bedrijven die zichzelf opheffen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De top tien bestaat uit Enschede, Rotterdam, Beesel, Almere, Amsterdam, Den Haag, Delft, Amersfoort, Westervoort en Utrecht. 

Het CBS verklaart de aanwezigheid van deze bedrijven in grote steden door te wijzen op het dichtbevolkte karakter van steden. Daar komen de meeste starters voor. Ook Parkstad Limburg is dichtbevolkt, maar deze regio kent weinig starters door vergrijzing en ontgroening.

Zakelijke dienstverlening, bouw en handel zijn populair. In Amsterdam en Utrecht beginnen veel ondernemers in de culturele sector. 

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.