Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 284 bekeken

Zaanstad onderzoekt tweets over ambtenaren

In opdracht van burgemeester Geke Faber is juridisch advies gevraagd over tweets van een kritische advocate.

Het gaat om “kort, extern juridisch advies”, waarover twee lokale partijen al vragen hebben gesteld. Advocate Hülya Elmas stuurde een reeks berichten de wereld in over haar bestuursrechtelijke procedures tegen de gemeente.

De advocate was gefrustreerd over het telkens opnieuw aanspannen van procedures door de gemeente. Vervolgens stelde Elmas de integriteit en betrouwbaarheid van de gemeenteambtenaren publiekelijk aan de kaak, vindt het bestuur van Zaanstad. In het Noordhollands Dagblad geeft burgemeester Faber aan dat zij daarom het advies heeft ingewonnen.

Het advies zou onderdeel gaan vormen van een nieuw integriteitsbeleid.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.