Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 313 bekeken

Amsterdam stapt uit Goois Natuurreservaat

De gemeente Amsterdam heeft besloten de deelname aan de Stichting Goois Natuurreservaat (GNR) op te zeggen en de samenwerkingsovereenkomst met de deelnemende gemeenten te beëindigen.

Het GNR is een samenwerkingsverband van zes Gooise gemeenten (Naarden, Huizen, Bussum, Blaricum, Laren, Hilversum), Amsterdam en de provincie Noord-Holland en beheert een groot groengebied in het Gooi.

De gesprekken met het bestuur en de andere leden van de stichting hebben niet tot overeenstemming over het uittreden van Amsterdam geleid. De partijen vinden het belangrijk om hier gezamenlijk uit te komen. Daarom hebben wethouder Freek Ossel (Groen) en Jaap Bond, voorzitter GNR en gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, besloten de rechtsgeldigheid van de opzegging aan de rechter voor te leggen.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.