Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 193 bekeken

Emmens verzet tegen vertrek belastingdienst

De gemeente Emmen legt zich niet neer bij het vertrek van de Belastingdienst, waardoor 300 banen in Zuidoost-Drenthe verloren gaan. Dat schrijft het college van B en W donderdag aan de gemeenteraad van Emmen.

De Belastingdienst brengt het aantal kantoren terug van 41 naar 15. In de noordelijke provincies blijven alleen vestigingen in Groningen en Leeuwarden over.

Volgens het gemeentebestuur, dat eerder de Topografische Dienst, de personeels- en salarisadministratie van Defensie en het kantongerecht zag vertrekken, wordt Emmen onevenredig zwaar getroffen door de reorganisatie van rijksdiensten.


Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.