Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 446 bekeken 2 reacties

Geen wietpas in Haarlem

Haarlemse coffeeshophouders weigeren de wietpas in te voeren. Alle zestien coffeeshops vragen minister Ivo Opstelten af te zien van het plan.

De weigering volgt op een enquête onder klanten. Slechts 12 procent wil zich door de pas laten registreren als gebruiker van soft drugs. De Haarlemse coffeeshophouders vrezen een groot verlies van omzet. Dit zou ook betekenen dat een groot deel van de medewerkers zijn baan verliest.

Klanten geven aan hun wiet en hasj dan bij straatdealers te halen, die vaak ook in hardere drugs handelen. Bijna een kwart geeft aan dan maar zelf te gaan kweken. Op die manier levert de pas juist geen positieve bijdrage aan de openbare orde, stellen de ondernemers.

Nico van Wijk

2 reacties

  • no-profile-image

    daan

    idd, het schiet niet op

  • no-profile-image

    Sascha

    Ja ik zag het al op wietpas punt eu

Of registreer je om te kunnen reageren.