Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 509 bekeken

Gelderse gemeenten 7 miljoen kwijt aan wachtgeld

Gelderse gemeenten betalen ruim 7,2 miljoen euro aan wachtgeld aan oud-wethouders en -raadsleden. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Gelderland.

Uitschieters zijn de gemeenten Apeldoorn en Berkelland. Opvallens is dat Apeldoorn 468.000 euro kwijt is aan het wachtgeld voor zeven oud-wethouders, dat terwijl de gemeente kampt met een miljoenentekort. Ook de gemeente Berkelland moet fors bezuinigen, maar ondertussewn wordt er wel jaarlijks 300.000 euro aan wachtgeld uitgekeerd. 

De gemeenten houden zich met deze uitkeringen aan de landelijke regels en normen.  Maar uit het onderzoek bleek dat er ook drie gemeenten zijn die een extra regeling hebben: Arnhem, Ede en Druten keren ook wachtgeld uit aan oud-raadsleden. Een doorn in het oog van de Haagse politiek

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.