Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 399 bekeken

Geen herindeling Krimpenerwaard

Minister Spies heeft besloten om geen wetvoorstel in te dienen voor de herindeling van de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Vlist, Schoonhoven en Ouderkerk. Zij vraagt de gemeenten om een onderzoek uit te voeren naar het bestuurlijk draagvlak voor een ambtelijke fusie.

Die moet dan uiterlijk 1 januari 2014 rond zijn. De betrokken gemeenten informeren de minister hierover voor het einde van dit jaar. Als de gemeenten de stap naar een ambtelijke fusie daadwerkelijk zetten, is dat voor de minister een reëel alternatief voor gemeentelijke herindeling als oplossing voor de gewenste versterking van de lokale bestuurskracht in de Krimpenerwaard.

Dat heeft minister Spies aan de burgemeesters uit het gebied en de Tweede Kamer laten weten.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.