Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 461 bekeken 1 reactie

Neerijnen stopt fusie en start nieuwe flirt

Het college van de gemeente Neerijnen heeft besloten de gemeenteraad van Neerijnen te adviseren het proces tot samenwerking met de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel, dat uiteindelijk had moeten leiden tot één ambtelijke organisatie in 2014, niet voort te zetten.

Op 18 oktober 2011 tekenden de colleges van de drie gemeenten hiervoor nog een startdocument.

Het college van Neerijnen zegt inhoudelijk te streven naar een robuuste samenwerking die zou moeten leiden tot vergroting van de ambtelijke en bestuurlijke slagkracht van de drie organisaties, maar heeft er onvoldoende vertrouwen in dat iedereen in de voorgestelde fusie diezelfde robuustheid nastreeft. Het college constateert vervolgens verschillen in de voortvarendheid en de continuïteit van het proces om tot een ambtelijke fusie te komen.

Neerijnen zal zich de komende maanden bezinnen over deze nieuwe situatie. Daarbij sluit het college samenwerking zeker niet uit. "Op dit moment is nog niet aan te geven met welke partner of partners dat eventueel kan zijn", besluit het persbericht van de gemeente.

Maar Nieuwsblad Geldermalsen betwijfelt dat: "In het gemeentehuis van Geldermalsen hield SGP-fractievoorzitter Ton van Maanen bijvoorbeeld dinsdagavond bij zijn afscheid als raadslid een warm pleidooi voor samenwerking tussen Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal."

Joost Valkhoff

Eén reactie

  • no-profile-image

    Aart de Haan

    Maaaaaaaaaasdriel

Of registreer je om te kunnen reageren.