Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 458 bekeken

Op het web bestaat gemeente Achterhoek al

De gemeente Achterhoek bestaat niet, wel bestaat de Achterhoek uit acht gemeenten. Er is een sterke lobby om daar één van te maken.

De site is gelanceerd door Rigo Heldoorn, raadslid in de gemeente Oude IJsselstreek. Hij pleit voor die ene Achterhoekse gemeente. Hoog tijd volgens de website gemeenteachterhoek.nl: "In het kort kan het geformuleerd worden met het idee dat een Achterhoeker zich verbonden voelt met de woonplaats en met de Achterhoek als geheel, maar men zal zich bijvoorbeeld nooit Oude IJsselstreker voelen.  De gemeente Oude IJsselstreek bindt de dorpen niet, dat doet de Achterhoek."

Het doel is ook helder geformuleerd:

1. Het creëren van een sterke Achterhoekse regiogemeente die met één mond spreekt naar provincie, rijk en Europa en die in staat is om voor de Achterhoek goede en slimme strategische keuzes te maken die in het belang zijn van de hele Achterhoek.

2. Het geven van een grote mate van beslissingsbevoegdheid aan de dorpen en de steden in de gemeente Achterhoek.

Via de website, openbare en politieke debatten proberen de voorstanders nu de grote Achterhoekse gemeente te realiseren.  

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.