Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 417 bekeken 1 reactie

Reclamebelasting moet ondernemersfonds spekken

De gemeente Smallingerland wil degene die het meest profiteren van de activiteiten in de de binnenstad daar ook aan laten mee betalen. Dit door middel van het heffen van reclamebelasting.

Ondernemers in het centrum die een activiteit in het centrum van Drachten willen organiseren kunnen hiervoor in de toekomst een beroep doen op het Ondernemersfonds. Dit fonds wordt beheerd door een onafhankelijke stichting die de aanvraag zal beoordelen. Tussen de gemeente en de stichting worden afspraken over de activiteiten en de financiering vastgelegd in een convenant.

Jaarlijks worden er activiteiten in het centrum van Drachten die het centrum levendiger maken. Bij gebrek aan geld en vrijwilligers is het organiseren van deze activiteiten een steeds moeilijker opgaaf. Daarom heeft de gemeenteraad er voor gekozen een ondernemersfonds in het leven te roepen. Het college stelt nu aan de gemeenteraad voor het fonds te 'voeden' uit een reclamebelasting, die per 1 juni a.s. zou moeten worden ingevoerd.

Dit betekent dat alle reclameuitingen binnen de grenzen van het aangewezen gebied belastingplichtig zijn. De reclamebelasting is voor iedereen gelijk ongeacht type of grootte van de reclame. Het uitgangspunt is dat deze belastingplichtigen profijt hebben van centrumactiviteiten.

Joost Valkhoff

Eén reactie

  • no-profile-image

    Kees van der Werf

    Dit is geen nieuws. In de gemeente Barneveld is dit al enige tijd geleden ingevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.