Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 290 bekeken

Trend: gemeenten verwijderen koperen beelden

Koperdieven. Steeds meer gemeenten hebben er last van. Naast bovenleidingen voor treinen zijn ook beelden zeer gewild om te stelen.

Ook de gemeente Dalfsen heeft last van de criminelen. Diefstalgevoelige beelden worden verwijderd. "Wij betreuren dit besluit ten zeerste", laat het college van burgemeester en wethouders weten op de gemeentelijke website, waar een beschrijving van de beelden is te vinden.

"Gezien de huidige situatie, diefstal van bronzen beelden, kunnen wij niet anders dan deze voorzorgsmaatregel nemen, ondanks de positieve toegevoegde waarde en uitstraling die deze kunst geeft in de openbare ruimte.” De gemeente onderzoekt momenteel of het mogelijk is dan maar replica’s neer te zetten.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.