Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 285 bekeken

Ook Hilversum lid van RIEC

Het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Midden Nederland (RIEC). Ook Hilversum wil meedoen aan deze samenwerking tegen criminaliteit.

Het gaat om de bestrijding van onder meer mensenhandel en -smokkel, georganiseerde hennepteelt, misbruik en fraude, witwassen en andere vormen van financieel-economische criminaliteit. Hilversum wil meedoen met deze geïntegreerde aanpak van georganiseerde criminaliteit.

Het RIEC is een grootschalig samenwerkingsproject om veel informatie te delen en koppelen. Ook de politie, het Openbaar Ministerie en de belastingdienst doen mee. Dit is vooral van belang omdat het lastig is de verwevenheid tussen onder- en bovenwereld aan te tonen.

Het doel is alle 41 gemeenten in Midden Nederland lid te laten worden.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.