Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 218 bekeken

100.000 Euro voor Limburgse strijd tegen agressie

De provincie Limburg gaat agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak en politieke ambtsdragers steviger aanpakken. Dat hebben minister Spies en Commissaris van de Koningin Bovens vandaag in Heerlen afgesproken.

De provincie krijgt van het ministerie van BZK 100.000 euro om dit jaar een plan van aanpak te ontwikkelen.

Drie op de vijf medewerkers met een publieke taak (hulpverleners, dienstverleners, overheidspersoneel) zeggen het afgelopen jaar geconfronteerd te zijn geweest met agressief gedrag.

In de hele provincie gaan overheden, werkgevers met een publieke taak, de politie en het openbaar ministerie intensiever samenwerken om te zorgen dat de veiligheid voor mensen met een publieke taak wordt vergroot. Limburg wordt hiermee de achtste regio in Nederland die kiest voor een intensievere aanpak van agressie en geweld, naast Amsterdam, Midden-West Brabant, Zeeland, Noord-Oost-Gelderland, Groningen, Utrecht en IJsselland.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.