Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 325 bekeken

Erkenning voor mantelzorgvriendelijke gemeenten

Elburg, Ermelo, Putten, Harderwijk en Oldebroek krijgen erkenning voor hun beleid om mantelzorgers te ondersteunen.

Wij werken Mantelzorgvriendelijk’. Dat is het predicaat verkregen door Mezzo, de landelijke vereniging van mantelzorgers en vrijwilligers. De gemeenten stonden in het zonnetje vanwege hun blijvende aandacht voor de combinatie van werk en mantelzorg. Dat is bekend en bespreekbaar.

Ook de verlofregeling voor medewerkers die zorgen voor zieke familie of vrienden zijn helder. Leidinggevenden en medewerkers zoeken samen naar oplossingen.

Mantelzorgers, en dat zijn 1 op de 8 werknemers in Nederland, combineren hun baan met de zorg voor anderen. Door de vergrijzing neemt hun aantal alleen nog maar toe. Begeleiding vanuit het werk is dan ook meer dan welkom.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.