Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 290 bekeken

Velsen onbedoeld eigenaar tribune voetbalstadion

De gemeente Velsen is tegen haar zin de eigenaar geworden van de Westtribune in het Tata Steel stadion van de voetbalclub Telstar.

De reden: ontbrekende handtekeningen onder een contract voor erfpacht, schrijft het college van de gemeente aan de raad. De bouwer van het stadion is failliet gegaan. De curator kon een bod op de tribune niet aanvaarden, omdat de acte voor erfpacht nooit officieel was ondertekend. Daarmee zit Velsen in de maag met het stadion.

Eigenaar

“De gemeente wil geen eigenaar zijn en moet zich ook niet als zodanig gaan gedragen”, schrijft het college, dat bang is voor claims. “Zij zou geconfronteerd kunnen worden met een vordering uit hoofde van onrechtmatige verrijking. Formeel juridisch is de gemeente thans eigenaar van de tribune. Echter gezien de diverse vorderingen en verplichtingen is het te kort door de bocht om de gemeente als eigenaar te beschouwen.”

Velsen overlegt momenteel met de curator in de hoop de tribune alsnog te verkopen.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.