Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 424 bekeken

Ambtenaren Veenendaal schuldig aan verduistering

Twee ontslagen ambtenaren van de wijkservice van de gemeente Veenendaal zijn schuldig bevonden aan het verduisteren van geld.

De ambtenaren kregen een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur opgelegd. In 2011 werden vijf medewerkers van de wijkservice ontslagen omdat zij oud ijzer doorverkochten. Een deel van de winst namen ze mee naar huis. Door een werkstraf aan te bieden, zouden zij vervolging ontlopen. Het ging dan ook niet om grote bedragen.

De twee nu veroordeelde mannen wilden echter wel naar de rechter om hun verhaal te doen. De gemeente hield ook weinig toezicht op hun werk, maar dit was voor de rechter geen reden voor een nog mildere houding.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.