Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 1189 bekeken 3 reacties

Amsterdam wil burgers naakt op straat zien

De Amsterdamse politie onderzoekt of het mogelijk is door de kleren van mensen op straat heen te kijken met mobiele röntgenscans.

Burgemeester Eberhard van der Laan stelt tegen AT5 dat hij dit geen vreemd idee vindt. Het wordt serieus overwogen om mensen in de openbare ruimte te scannen met röntgenstraling. Het zou een goede aanvulling zijn op preventief fouilleren.

"Preventief fouilleren is al een zwaar middel: je wordt staande gehouden, geselecteerd en van top tot teen doorzocht", zegt Jan Paternotte, fractievoorzitter van D66 tegen de zender. "Een mobiele bodyscanner die met straling door kleding heen kan kijken is echt een aantal stappen te ver. De politie hoeft niet álles van de Amsterdammer te weten."

Het is nu wachten op de resultaten van het onderzoek.

Nico van Wijk

3 reacties

 • no-profile-image

  Peter

  Het wordt steeds gekker, zelfs de Stasi ging nog niet zo ver. De privacy op allerlei terreinen wordt al steeds meer geschonden op grond van valse voorstellingen van zaken, maar dit is helemaal de limit. Nog even en je moet je en publique volledig uitkleden. Wie zoiets bedenkt moet vanmiddag nog gedwongen worden opgenomen in een psychiatrische inrichting en dan de deur van de kamer op slot doen en de sleutel weggooien.

 • no-profile-image

  Louis

  Tja als je niet tegen boerka's etc. bent moet je hiertoe je toevlucht nemen.

 • no-profile-image

  Diny

  Wordt wel gedacht aan de gezondheidsrisico's t.g.v. röntgenstraling? Hierdoor worden weer de goedwillende mensen slachtoffer.

Of registreer je om te kunnen reageren.