Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 375 bekeken

Schermer kiest voor fusie met Alkmaar

De gemeente Schermer voegt zich per 1 januari 2015 definitief bij Alkmaar. De gemeenteraad van Schermer heeft dit unaniem besloten.

Burgemeester en wethouders spraken enkele weken terug al een voorkeur uit voor Alkmaar, dat met naaste buur Heerhugowaard in de race was als fusiepartner. Eerder dit jaar koos ook de gemeente Graft-De Rijp voor samengaan met Alkmaar.

De raad van Schermer nam met zes tegen vijf stemmen nog wel een amendement aan over het dorpje Oterleek, dat tegen Heerhugowaard zit aangeplakt. Een deel van de inwoners wil liever bij deze gemeente worden gevoegd. Dat wordt nu formeel onderzocht. Als 65 procent of meer van de inwoners bij Heerhugowaard wil horen, volgt nog voor 1 januari 2015 een grenscorrectie.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.