Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 280 bekeken laatste update:3 dec 2012

Amsterdam: geen aanbesteding OV nodig

Dat gaat niet door, het aanbesteden van het openbaar vervoer in Amsterdam, meldt de Stadsregio Amsterdam.

 

Er komt een wetswijziging aan die het mogelijk maakt voor gemeenten om zelf te besluiten hun openbaar vervoer wel of niet te laten aanbesteden. Die wijziging ligt momenteel in de Eerste Kamer. De stadsregio neemt alvast een voorsprong op de toekomstige keuzevrijheid.

De stadsregio kiest voor het uitdienen van het lopende contract met omstreden vervoersbedrijf GVB, tot 2018. Nieuwe eisen worden neergelegd bij het vervoersbedrijf. De bedoeling is met een kleiner budget toch goede service te bieden aan de reizigers.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.