Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 275 bekeken

Handhavingsbeleid kinderopvang moet op de schop

Een aantal wetswijzigingen vereisen dat gemeenten hun handhavingsbeleid voor kinderopvangcentra aanpassen.

Het gaat om uitspraken van de Raad van State, die zijn omgezet in een Algemene Maatregel van bestuur en een ministeriële regeling. Dit jaar zijn twee wijzigingen doorgevoerd: de doorontwikkeling van risicogestuurd toezicht en het van kracht worden van registratiebepalingen voor peuterspeelzalen.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft een nieuw afwegingsmodel in de aanbieding voor gemeenten die hun beleid gaan wijzigen. Verwijzen naar het oude handhavingsbeleid is waarschijnlijk niet voldoende, stelt de vereniging.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.