Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 468 bekeken

Schietpartijen Terneuzen ‘door wietpas’

De gemeente Terneuzen gaat preventief fouilleren vanwege het toegenomen aantal schietincidenten.

In Het Reformatisch Dagblad leggen bewoners de schuld bij de invoering van de wietpas. De schietincidenten doen zich vooral voor in risicowijken van de gemeente. Het gaat om confrontaties tussen twee rivaliserende jeugdbendes. Zij vechten om het grootste deel van de straathandel in drugs. Veel buitenlander die voorheen naar coffeshops gingen, kopen hun wiet en hasj nu op straat.

Overlast

Uit een vergadering van centrumbewoners bleek al dat de overlast was toegenomen in Terneuzen. Bewoners lieten weten dat hen door buitenlandse toeristen wordt gevraagd waar ze de softdrugs kunnen kopen. Ze zeiden dat ze geen meldingen maken van de overlast uit angst voor wraakacties. Daarom zag de wijkagent ook geen toename van het aantal meldingen. Ook de burgemeester reageerde het probleem niet te zien.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.