Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 249 bekeken 1 reactie

Tilburg dwarsboomt 'Roze Maandag'

Ook Geldrop wilde een zogeheten Roze Maandag organiseren. Dat mag niet van de gemeente Tilburg.

Ieder jaar gaan mensen gekleed in het roze naar naar de Tilburgse kermis. Het homo-evenement kent jaarlijks honderduizenden bezoekers. Leuk idee, vinden andere gemeenten, zoals de Geldrop. Maar Tilburg steekt een stokje voor dergelijke initiatieven buiten de eigen gemeente. De naam Roze Maandag is een geregistreerde merknaam.

Geldrop kreeg een brief van de Tilburgse kermiswethouder Joost Müller, waarin duidelijk werd gemaakt dat Geldrop de naam niet mocht gebruiken. Tegen Omroep Brabant laat Müller weten dit geen flauwe actie te vinden. Het gaat immers niet om de merknaam an sich, maar om de verwarring bij de mogelijke bezoekers aan de kermis in Tilburg.

Verwarring

"Roze Maandag hoort écht bij Tilburg. Er ontstond verwarring over het andere evenement in Geldrop. Mensen vroegen of de datum van Roze Maandag soms verschoven was. Wij registreren die merknaam niet voor niets."

Nico van Wijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    Roze

    Dan maken ze er in Geldrop toch Roze Dinsdag van? Probleem opgelost..

Of registreer je om te kunnen reageren.