Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 205 bekeken 1 reactie

VNG vraagt mening over toekomstige cao

Er wordt gewerkt aan een zogeheten cao van de toekomst. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten vraagt zo veel mogelijk ambtenaren om daarover mee te denken.

Op 30 mei was bij de VNG de kickoff van het project cao van de Toekomst.Tijdens deze bijeenkomst hebben bestuurders, gemeentesecretarissen, P&O'ers en VNG'ers hun belangrijkste wensen voor de nieuwe cao Gemeenten op een rij gezet. De werkgeversvisie die daar aan ten grondslag ligt verdient nog een verdere uitwerking; daarvoor hebben we uw input nodig.

Het arbeidsvoorwaardenoverleg en de rechtspositieregeling zoals we die nu bij de gemeenten kennen, stammen uit 1995. Sindsdien is de samenleving ingrijpend veranderd en hetzelfde geldt voor gemeenten en hun medewerkers. De gemeentelijke cao sluit daardoor steeds minder aan bij de wensen van de gemeentelijke werkgever en medewerker en is daarom toe aan een ingrijpende vernieuwing.

Werkgroepen

Voor de VNG is actieve participatie van haar leden bij een onderwerp als de Cao van de Toekomst van essentieel belang. Bestuurders, gemeentesecretarissen en P&O-ers die zich bij dit onderwerp betrokken voelen, nodigen wij van harte uit om deel te nemen aan een van de werkgroepen die de werkgeversvisie van de VNG op onderdelen van de cao nader gaan expliciteren. Deze werkgeversvisie vormt de basis voor de inzet en evaluatie van toekomstige cao-onderhandelingen

De tijdsinvestering bedraagt (maximaal) vier maal 2 uur exclusief reistijd. De bijeenkomsten zijn bij voorkeur centraal in het land. Daarnaast is er voor alle werkgroepen een gezamenlijke bijeenkomst op 4 oktober.

Data van de bijeenkomsten zijn te vinden op de website van de VNG >>

Nico van Wijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gerben

    Om een aantrekkelijke werkgever weer te worden is het wellicht een idee om de (misgelopen) inflatie te compenseren en de toekomstige inflatie een keertje bij te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.