Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 210 bekeken

Kantoorlocaties in 50 gemeenten onderzocht

De kantoorlocaties in 50 gemeenten zijn met elkaar vergeleken. De Amsterdamse Zuidas staat bovenaan. En airport Lelystad sluit de lijst

Jones Lang LaSalle, een financieel dienstverlener, heeft een vergelijkend onderzoek uitgevoerd naar kantoorlocaties. Er zijn 232 kantoorlocaties in 50 gemeenten onderzocht. Elke locatie is beoordeeld op de volgende thema's: ligging, kwaliteit en markt en beleid.

Deze hoofdthema’s zijn geoperationaliseerd op basis van in totaal veertig criteria die gezamenlijk hebben geresulteerd in een totaalscore per kantoorlocatie. Op basis van die totaal score is een ranglijst samengesteld.  

Amsterdam heeft met de Zuidas de beste kantoorlocatie van ons land. De hoofdstad mag zich met recht de meest prominente kantorenstad noemen met drie locaties in de top 10. De andere posities in de top 10 vallen voornamelijk binnen de vier grootste steden van Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag). Het Paleiskwartier in Den Bosch is de enige niet G4-gemeente die een plek verwerft in de top 10.Bedrijventerreinen in Almelo, Stichtse Vecht en Lelystad sluiten de lijst af. 


Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.