Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 467 bekeken 1 reactie

Utrecht: toename criminaliteit alleen in Leidsche Rijn

In alle stadsdelen van Utrecht neemt de criminaliteit af, maar niet in Leidsche Rijn.

Het gaat om een snelle stijging van de criminaliteit in deze nieuwbouwwijk. In de eerste acht maanden van dit jaar zijn de misdrijven en misdaad hier toegenomen met 12 procent. Het aantal woninginbraken nam met 32 procent toe. Dit ten opzichte van de dezelfde periode vorig jaar. Het aantal autoinbraken met 26 procent; het aantal geweldsincidenten nam juist met 15 procent af.

Toename

In de rest van Utrecht nam de criminaliteit juist af, blijkt uit cijfers van het college van B en W. De cijfers voor Leidsche Rijn worden voor een deel beïnvloed door de toename van de bevolking, maar zijn alsnog een goede reden voor politie om deze buurt goed in de gaten te houden. 

Nico van Wijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gerard

    Het zou verklaard en benoemd behoren te worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.