Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 543 bekeken

Aanpassing plan na afhaken samenwerking Nunspeet

De gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde laten weten 'spoedig te starten' met hun samenwerkingsverband Meerinzicht, dat vorm moet krijgen zonder Nunspeet.

Nunspeet besloot onlangs om toch níet mee te doen. "De plannen worden hierop aangepast", stellen de gemeenten in een persbericht. "De colleges betreuren het dat de gemeente Nunspeet op het laatste moment toch niet deelneemt, maar respecteren het democratische raadsbesluit van de gemeente."

Bij de samenwerking gaat het onder meer om ICT, archief, belastingadministratie en personeelsadministratie. "Aan de gemeenteraden van Ermelo, Harderwijk en Zeewolde wordt te zijner tijd een aangepaste gemeenschappelijke regeling voorgelegd om de samenwerking Meerinzicht te formaliseren.''

Autonome gemeenten
De gemeenten willen samenwerken om "de bedrijfsvoeringstaken gezamenlijk beter en efficiënter uit te voeren". Verder willen ze hiermee hun "bestuurskracht als zelfstandige en autonome gemeenten versterken".

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.