Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 1086 bekeken

Tongzoen-affaire breekt coalitie Meerssen

De laatste twee wethouders van de gemeente Meerssen zijn gisteravond afgetreden.

Ze deden dat tijdens een gemeenteraadsvergadering over de onrust die ontstaan is na de zogeheten tongzoen-affaire. Wethouder Maureen Gubbels van de PJD, de partij van de overleden en omstreden Jo Dejong,  en CDA'er Giel Dolmans zien te weinig draagvlak in de raad en kiezen voor de uitgang. Burgemeeste Hans Schmidt pleit voor een zakencoalitie.

Onder grote publieke belangstelling werd vergaderd over de commotie die na de affaire ontstond rond voormalig wethouder Dejong, die moest aftreden nadat hij een vrouwelijke ambtenaar tijdens carnaval een tongzoen probeerde te geven. Vervolgens wilde niemand nog met hem samenwerken en koos Dejong voor zelfdoding.

Een onafhankelijke commissie moet onderzoeken wat er precies is gebeurd.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.