Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 540 bekeken

Fietsexamen voor ouderen

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft een fietsexamen ingevoerd voor senioren.

Zij zijn vaak het slachtoffer van verkeersongevallen. Tijdens de test wordt gekeken naar de rijvaardigheid en verkeerskennis van de oudjes. Ook hun fiets wordt onder de loep genomen. Dat meldt De Telegraaf.

'Het is een ludieke manier om de ernst van het verontrustend stijgende aantal ongevallen onder ouderen onder de aandacht te brengen. We hopen dat het initiatief door andere gemeenten wordt overgenomen. Onze 260 onderafdelingen willen hen daar graag bij helpen', zegt VVN-woordvoerder Rob Stomphorst.

Het eerste fietsexamen voor senioren was donderdag in Amersfoort.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.