Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 557 bekeken

Meerderheid: Gemeente moet vuurwerk afsteken

Alleen gemeenten moeten rond de jaarwisseling vuurwerk afsteken. Dat vindt een meerderheid van de Nederlanders

Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 23.000 mensen. Zij willen dat de gemeente het afsteken van vuurwerk op zich neemt. Komende jaarwisseling zijn de regels al aangescherpt: op oudejaarsdag mag pas vanaf 18 uur vuurwerk worden afgestoken en niet meer vanaf 10 uur, zoals tot nu toe.

Zestig procent van de Nederlanders wil dat particulieren helemaal geen vuurwerk meer mogen afsteken en dat de gemeente een vuurwerkshow organiseert. Dat vermindert de overlast en zorgt voor minder vuurwerkslachtoffers. In grote steden als Londen, Berlijn, Sydney en New York trekt de jaarlijkse vuurwerkshow rond de jaarwisseling tienduizenden toeschouwers.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.