Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 1600 bekeken

Zorgcontinuïteit pgb-budgethouders gegarandeerd

Om de zorgcontinuïteit van pgb-budgethouders te garanderen, hebben VWS, VNG, ZN en SVB besloten nog niet verwerkte toekenningsberichten ambtshalve goed te keuren.

Daarmee is geregeld dat de rekeningen van de pgb-budgethouders gewoon betaald blijven worden. Door het ambtshalve toekennen goedkeuren van toekenningsberichten versnellen we tijdelijk het verwerkingsproces van de pgb-budgetten.

Gemeenten moeten de SVB 'toekenningsberichten' sturen: hierin staat dat een budgethouder recht heeft op een pgb. Er blijkt onvoldoende tijd beschikbaar om nog voor de eerste noodzakelijke betalingen van januari 2015 alle aangeleverde toekenningsberichten in het trekkingsrechtsysteem te verwerken. Daar komt bij dat de SVB extra toekenningsberichten verwacht van gemeenten die deze nog niet hebben opgestuurd.

De SVB kent per 16 januari in opdracht van VWS voorlopige budgetten toe aan alle budgethouders waarvan de zorgovereenkomst is ingevoerd en is goedgekeurd maar voor wie op dat moment nog geen toekenningbericht is verwerkt. Dit besluit waarborgt de zorg voor pgb-budgethouders. Oftewel: budgethouders kunnen gewoon de facturen insturen en zogenoemde 'maandloners' krijgen gewoon hun loon betaald.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.