Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 1354 bekeken 1 reactie

10.000 asielzoekers van azc naar vaste woningen

De komende zes maanden worden 10.000 asielzoekers vanuit asielzoekerscentra in gemeenten ondergebracht in vaste woningen.

Dat heeft staatssecretaris Klaas Dijkhoff vrijdag laten weten na overleg tussen het kabinet, gemeenten en provincies over de grote problemen met de opvang van vluchtelingen.

Het kabinet is hard op zoek naar extra bedden voor de noodopvang van vluchtelingen en naar extra huizen of kamers voor de 13.000 vluchtelingen die in Nederland mogen blijven maar nu nog plekken bezetten in asielzoekerscentra. Die groep belemmert de doorstroming wat tot grote problemen in de noodopvang leidt.

Dijkhoff moest dinsdag tegen eerdere afspraken in het Drentse dorp Oranje melden dat er nog eens zevenhonderd vluchtelingen bij zouden komen in de noodopvang. Hij sloot woensdag niet uit dat hij nog eens een gemeente zal moeten overvallen met zo'n boodschap. Ook vrijdag zei hij weer niks uit te kunnen sluiten ''want je kunt nooit iets uitsluiten.'

door: redactie

Eén reactie

  • FN van Leeuwen

    Er is vraag naar vaste woningen, terwijl met de omweg van de leegstandwet veel statushouders kunnen doorstromen. Immers, er is nog steeds sprake van voldoende leegstand in diverse gemeenten. Gemeenten kunnen nagenoeg kosteloos op dit vlak de drukte ivm de leegstandwet/vergunningverlening uitbesteden.
    Zie bv: http://www.nieuwsbank.nl/inp/2015/09/25/P002.htm

Of registreer je om te kunnen reageren.