Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 714 bekeken

Amsterdam gemeente met meeste moorden

In 2014 zijn in Amsterdam de meeste moorden gepleegd blijkt uit cijfers van het CBS

De meeste moorden werden in Amsterdam gepleegd: 23 in 2014, op 4 na ook allemaal inwoners van de hoofdstad. Relatief gezien werden in de afgelopen vijf jaar 2,38 op de 100 duizend mensen in Amsterdam slachtoffer van moord of doodslag. Ook in Rotterdam en Den Haag lag dit aandeel aanzienlijk hoger dan in de rest van het land.

Rotterdam relatief meer vrouwen
Het hoge moordcijfer in Amsterdam kan bijna volledig worden toegeschreven aan mannen; onder vrouwen was het aandeel in Amsterdam gelijk aan het landelijk gemiddelde. In Rotterdam lag het aandeel vermoorde vrouwen 2,5 keer hoger; tussen 2010 en 2014 werden 1,48 op de 100 duizend vrouwen slachtoffer van moord of doodslag.

Foto

  • Amsterdam gemeente met meeste moorden

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.