Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 1396 bekeken

Corruptiezaak tegen oud-burgemeester Bats geseponeerd

Rob Bats, oud-burgemeester van Haren en Terschelling, wordt niet langer verdacht van corruptie. De zaak tegen hem is geseponeerd.

Bats werd afgelopen maart ervan verdacht dat hij samen met oud-VVD-wethouder Piet Ploeg geprobeerd zou hebben de burgemeesterbenoeming in de Utrechtse gemeente Stichtse Vecht in zijn voordeel te beïnvloeden. Nu blijkt dat hij daar niet bij betrokken was.

In dezelfde zaak moet oud VVD raadslid Kathalijne de Kruif uit Stichtse Vecht voor de rechter verschijnen omdat zij geheime informatie over de benoeming van een nieuwe burgemeester voor haar gemeente zou hebben gelekt. De Kruif staat ook terecht in een andere rechtszaak ondermeer wegens witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.