Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 2280 bekeken

Raadsenquête Amsterdam kost 1,9 miljoen euro

De raadsenquête naar de financiën bij de gemeente Amsterdam kost 1,9 miljoen euro. De kosten zitten onder andere in externe inhuur

Een woordvoerder van de commissie heeft het bedrag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in De Volkskrant. Het geld wordt onder andere gebruikt voor de inhuur van een onderzoeksteam en juridisch advies.

De enquête volgt op berichten over wanprestaties door de gemeentelijke dienst financiën en een blunder bij de belastingdienst, die 188 miljoen in plaats van 1,8 miljoen euro uitkeerde. Uit een stuk in Het Parool blijkt dat de reputatie van Lodewijk Asscher als voormalig wethouder en PvdA-leider in Amsterdam nu op het spel staat.

Onder ede
Een enquêtecommissie is inmiddels al bezig met onder meer het bevragen van betrokkenen. Vanaf begin september wordt een veertigtal mensen in het openbaar onder ede verhoord.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.