Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 878 bekeken laatste update:19 jan 2016

Gemeenten stellen afschrijven op grond uit

De woningmarkt is stilgevallen; gemeenten met onverkoopbare grond zitten. Op verliezen zit niemand te wachten.

Omdat gemeenten in deze moeilijke economische tijd liever niet worden geconfronteerd met verliezen, proberen ze het afschrijven van hun gronden vaak zo lang mogelijk uit te stellen, schrijft Het Financieele Dagblad. Gemeenteraadsleden krijgen onvoldoende informatie over de problemen met grondexploitatie in hun gemeenten en de jaarrekeningen geven geen goed inzicht in de waarde van het grondbezit.

Volgens onderzoekers die werkzaam zijn bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en Deloitte zijn de eisen op het punt van de grondexploitatie te summier. Zij deden onderzoek naar de jaarrekeningen van de 50 grootste gemeenten.

Of registreer je om te kunnen reageren.