Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1108 bekeken laatste update:19 jan 2016

Aanbestedingswet in werking per 1 april

Geen grap. De nieuwe Aanbestedingswet gaat niet per 1 januari maar 1 april 2013 van kracht, meldt de minister. De Raad van State houdt evenwel een slag om de arm.

De reden voor het uitstel: de Raad van State nog een besluit moet nemen over het bijbehorende Aanbestedingsbesluit. "De raad heeft hier nog geen advies over uitgebracht", schrijft minister Henk Kamp van Economische Zaken aan de Tweede Kamer. "Gezien de stappen die mogelijk moeten worden genomen na het ontvangen van het advies van de Raad van State streef ik ernaar om de Aanbestedingswet op 1 april 2013 in werking te laten treden."

Een woordvoerder van de raad laat weten dat het niet is uitgesloten dat het advies toch voor de jaarwisseling gepubliceerd is. In dat geval moet de raad vaart maken en zou hij de wet zonder het verzoek tot aanpassingen moeten goedkeuren. Een en ander lijkt niet waarschijnlijk, maar is zoals gezegd niet uit te sluiten.

AMvB
Door het Aanbestedingsbesluit worden enkele onderdelen van de nieuwe wet middels een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) geregeld. Het gaat onder meer om de Gids Proportionaliteit, de model Eigen verklaring en het gebruik van het Aanbestedingsreglement Werken 2013.

Zie ook het dossier over inkoop en aanbesteden >>

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.