Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 366 bekeken laatste update:19 jan 2016

Boekel mist subsidie door vertraging projecten

De gemeente Boekel loopt bijna 300.000 euro aan provinciale subsidie mis door vertraging bij twee projecten.

Voor vijf projecten had de gemeente voor in totaal 7,5 ton aan zogeheten Idop-subsidie aangevraagd, schrijft het Brabants Dagblad. Door de vertraging krijgt Boekel nu 470.000 euro.

De projecten werden ingestuurd door inwoners van de gemeente, in het kader van het Integraal dorpsontwikkelingsprogramma, bedoeld om de leefbaarheid te bevorderen. "Het heeft meer tijd gekost om het project van de grond te krijgen", zegt wethouder Henri Willems over een van de vertraagde projecten in het dagblad.

De andere plannen gaan over het opknappen van gemeenschapshuis Nia Domo, het centraliseren van de binnensportactiviteiten in de nieuwe sporthal De Burcht en het aanleggen van nieuwe speeltuinen in Boekel.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.