Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 691 bekeken 1 reactielaatste update:19 jan 2016

Ralph Pans weg bij VNG

Na ruim tien jaar directieraadsvoorzitter van de VNG te zijn geweest, verlaat Ralph Pans de VNG om naar de Raad van State te gaan.

De Ministerraad besloot vandaag om Pans per 1 maart 2013 te benoemen tot Staatsraad. Dat betekent dat hij per 1 februari zijn werkzaamheden bij de VNG beëindigt.

Voorzitter van het VNG-bestuur Annemarie Jorritsma: "We vinden het erg jammer dat hij weggaat. Aan de andere kant: het is een begrijpelijke keuze om na tien jaar mooi werk voor de VNG iets anders te gaan doen. En dit is natuurlijk een prachtige stap." Het bestuur van de VNG bekijkt zeer binnenkort wat de VNG nu te doen staat.

Eén reactie

• Gerard

Met alle respect voor de heer Pans, maar zal hij, die jaren achtereen de representant van de gemeenten in Nederland is geweest, nu ineens onafhankelijk recht gaan spreken bij de Afdeling bestuursrechtspraak - RVS, N.B. tussen die zelfde gemeenten en rechtzoekenden ?

Of registreer je om te kunnen reageren.