Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1707 bekeken laatste update:19 jan 2016

Ambtenaar krijgt berisping voor lekken informatie

Een ambtenaar van de gemeente Midden-Delfland die vertrouwelijke informatie lekte aan een oppositiepartij, heeft terecht een berisping gekregen.

Dat heeft de Centrale Raad van Beroep, de hoogste rechter in het ambtenarenrecht, geoordeeld.

De ambtenaar was financieel deskundige bij de gemeente en stuurde een e-mail vanaf zijn privéadres naar een gemeenteraadslid in de oppositie. Daarin schreef hij dat er een motie aan zat te komen over kunstgrasvelden waardoor op andere terreinen bezuinigd zou moeten worden. Het bericht kwam per ongeluk bij de griffier van de gemeenteraad terecht, die het doorstuurde naar de gemeentesecretaris. De gemeente berispte de ambtenaar vervolgens.

De ambtenaar deed een beroep op zijn vrijheid van meningsuiting, maar daar is de hoogste rechter het niet mee eens. De bewuste ambtenaar verstuurde informatie die alleen was gedeeld bij een managementoverleg en dat was vertrouwelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.