Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1976 bekeken laatste update:19 jan 2016

Aboutaleb: 'Samenvoeging gemeenten is een idiote maatregel'

Volgens de Rotterdamse burgemeester zit "de oplossing niet in dwangmatig samenvoegen van gemeenten."

Dat zei Aboutaleb in een interview met RTV Rijnmond.
Aboutaleb ziet veel meer heil in intensieve samenwerking tussen gemeenten. Over kleine gemeenten zegt de burgemeester: "Laat het gewoon zijn wat het is, dat heeft natuurlijk ook wel wat." Als goed voorbeeld haalt hij de samenwerking tussen de Metropool gemeenten (Den Haag, Rotterdam en 24 kleinere gemeenten ) aan. "De grootstedelijke vraagstukken die opgelost moeten worden dat doen we samen."

Daarvoor is volgens Aboutaleb geen grootschalige herindeling noodzakelijk. Sterker, hij raadt het ten zeerste af. "Ik vrees dat dat heel weinig gaat opleveren. Bestuurlijke herindeling in Nederland heeft nooit gewerkt."

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.