Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 573 bekeken laatste update:19 jan 2016

Geen EU-subsidie voor woonwagenkamp

Maastricht claimt niet langer een subsidie van Europese Unie van vier miljoen euro voor het saneren van de Karosseer, het vroegere woonwagenkamp Vinkenslag.

Twijfels over de verantwoording van de gemaakte kosten zijn de reden om ervan af te zien. Er was geen bewijs voor de kosten, wat de al grotendeels uitbetaalde subsidie in gevaar bracht, stelt de gemeente.

Belangrijk onderdeel van de sanering was het verplaatsen van drie woonwagens binnen het terrein. De woonwagenbewoners brachten daarvoor bijna een miljoen euro in rekening, waarna de gemeente nattigheid voelde. De vier miljoen wil Maastricht wel behouden om de nieuwbouw van het United World College te realiseren.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.