Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1654 bekeken 1 reactielaatste update:19 jan 2016

Opgestapte burgemeester blijft op loonlijst

Voormalig burgemeester Harry de Vries van de gemeente Lingewaard legde zijn functie neer maar heeft tot nu toe verzuimd officieel zijn ontslag te nemen.

Eind oktober liet De Vries weten per direct te stoppen als burgemeester na onterechte declaraties. De vroegere burgemeester staat evenwel nog op de loonlijst van de gemeente. Dit omdat hij te ziek is zijn ontslag in te dienen, stelt een woordvoerder van de gemeente tegen De Gelderlander. Een twee jaar geleden opgelopen ontsteking aan zijn buikwand zou het probleem zijn.

De Vries kwam drie maanden geleden voor een tweede keer in opspraak door zijn declaraties. In 2011 wilde hij geld zien voor een reis die hij niet had gemaakt. Ook leverde hij een bon in van een diner dat hij uit zijn vaste vergoeding had moeten betalen. De reden voor zijn ontslag waren onterechte declaraties over 2012. Steven de Vreeze, oud-burgemeester van Tiel, is eind oktober benoemd tot waarnemer.

Ook gemeentesecretaris Esther van Loenen moest voor onbepaalde tijd het veld ruimen door het declaratieschandaal.


Vragen
Een lokal partij berekent dat het doorbetalen 45.000 euro kost en gaat hierom vragen stellen tijdens een raadsvergadering. "Gezien de financiële toestand van de gemeente betekent dit een onwelkome en onvoorziene tegenvaller", stelt de partij op haar website. "Om de financiële gevolgen van de voortduring van het dienstverband van de heer de Vries zoveel mogelijk te beperken is het zaak de beloningselementen danwel emolumenten die gekoppeld zijn aan de uitoefening van de functie van burgemeester stop te zetten."

Redactie

Eén reactie

  • S Visser

    Te ziek om zijn ontslag in te dienen ????
    Die kende ik nog niet!

Of registreer je om te kunnen reageren.