Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 481 bekeken laatste update:19 jan 2016

Belgische gemeente hekelt dossiernaam pedofiliezaak

De Belgische gemeente Meeuwen-Gruitrode in de provincie Limburg is boos op de Nederlandse justitie. Die heeft de grote pedofiliezaak rond Frank R., die woensdag aan het licht kwam, vernoemd naar Ellikom – een plaats die deel uitmaakt van de Belgische gemeente.

Burgemeester Lode Ceyssens begrijpt niets van die naam, die overigens volstrekt willekeurig is gekozen. "Het is bizar", zegt Ceyssens vandaag. "Er is geen enkele link met de deelgemeente van Meeuwen-Gruitrode."

"Ik begrijp niet hoe het gerecht in Nederland het in zijn hoofd haalt om een pedofiliezaak, waar zo veel menselijk leed achter schuilgaat, naar een plaatsnaam te noemen, terwijl die er totaal niets mee te maken heeft", aldus de verontwaardigde burgemeester.

In Ellikom wonen in totaal 1.120 inwoners. Het is één van de oudste woonkernen in de Limburgse Kempen en ligt net onder de grens bij Eindhoven.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.