Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1037 bekeken laatste update:19 jan 2016

Fusiegemeente start met miljoenenschuld

De nieuwe gemeente die ontstaat uit de fusie van de zogeheten MUG-gemeenten Groesbeek, Ubbergen en Millingen aan de Rijn heeft in 2015 een tekort van 3 miljoen euro.

Volgens de stuurgroep herindeling wordt het gat in de begroting veroorzaakt door bezuinigingen van het Rijk en het feit dat de subsidies en belastingtarieven van Groesbeek in de hele gemeente gaan gelden. Inwoners van Ubbergen en Millingen zijn daardoor goedkoper uit.

Gevolg is dus wel dat het voordeel van de fusie, minder loon- en bestuurskosten, deels teniet wordt gedaan. De nieuwe gemeenteraad zal in 2015 beslissen of de lasten omhoog moeten of het tekort anders wordt aangepakt, bijvoorbeeld door verder te bezuinigen op de uitgaven.

Of registreer je om te kunnen reageren.