Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 582 bekeken laatste update:19 jan 2016

Haags vervoersbedrijf zet gemeente op verkeerde spoor

Het Haagse vervoersbedrijf HTM heeft de gemeente Den Haag verkeerde informatie gegeven over de hoogte van de salarissen van de directie.

Per toeval ontdekte de gemeente dat de directeuren meer verdienen dan was opgegeven en een salaris krijgen dat boven de balkenendenorm uitkomt. Omroep West meldt dat de gemeente is geïrriteerd over de gang van zaken.
De fout kwam aan het licht tijdens administratieve handelingen die nodig zijn voor de beginnende samenwerking tussen de HTM, de gemeente Den Haag en de NS. De HTM bleek een onderdeel van de vergoedingen die de directieleden krijgen, niet te hebben opgegeven aan de gemeente.

Bij een nieuwe berekening waarbij dit onderdeel wel is meegenomen, bleken de vergoedingen op te lopen tot boven de balkenendenorm.

Of registreer je om te kunnen reageren.