Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 971 bekeken laatste update:19 jan 2016

Twaalf gemeenten krijgen naheffing van 33 miljoen

In 2010 ontvingen twaalf Brabantse gemeenten te veel met de verkoop van het gasnetwerk.

Eindhoven, Best, Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Veldhoven en Waalre verkochten hun aandelen Endinet voor 136,2 miljoen euro aan Alliander. In die deal was een herberekening voor dit jaar besloten. Die valt voor de gemeenten slecht uit omdat de prijs voor gasaansluitingen behoorlijk is gedaald ten opzichte van de oude tarieven.

De twaalf gemeenten, waarvan Eindhoven met ruim 80% het grootste deel op zijn bord krijgt, hadden in hun begroting veelal rekening gehouden met deze tegenvaller. Toch is het terug te betalen bedrag voor alle gemeenten hoger dan verwacht. Dit zet de diverse begrotingen behoorlijk onder druk.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.