Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 482 bekeken laatste update:19 jan 2016

Vreeman interim burgemeester Groningen

Ruud Vreeman (PvdA) is aangesteld als interim-burgemeester van de stad Groningen. Hij volgt Peter Rehwinkel (PvdA) op die op 1 november vervroegd stopt.

Dat heeft een woordvoerder van de provincie Groningen maandagavond bevestigd na berichtgeving van RTV Noord.

Vreeman is benoemd door Commissaris van de Koning Max van den Berg (PvdA).

Opgestapt

De 65-jarige Vreeman zal waarnemend burgemeester zijn, totdat een nieuwe eerste burger wordt gekozen in 2014. De PvdA'er, die in Groningen studeerde, heeft aangegeven weer in de stad te gaan wonen en zijn vrouw actief bij het stadsleven te betrekken.

Vreeman was Kamerlid namens de PvdA en later burgemeester van Zaanstad (1997-2004) en Tilburg (2004-2009). In de Brabantse stad moest hij vertrekken, omdat de verbouwing van een theater veel duurder uitviel dan begroot.

Groninger Forum

Wat dat betreft valt hij in Groningen met zijn neus in de boter. Ook daar wordt op dit moment gebouwd aan het enorme culturele project het Groninger Forum. De kans dat hier de budgetten zullen worden overschreden is aanzienlijk.

Rehwinkel zal dat als burgemeester in ieder geval niet meer meemaken. De PvdA'er stopt per 1 november om vrijwilligerswerk in Barcelona te doen. Er ontstond ophef over die beslissing omdat hij wel gewoon wachtgeld krijgt uitbetaald.

reed

Of registreer je om te kunnen reageren.