Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Achtergrond 2342 bekeken 1 reactielaatste update:20 jan 2016

Ambtenaar boos om blote billen

Blote billen op schilderijen? In het gemeentehuis van Ermelo werden ze afgeplakt.

In de gemeente Ermelo is ophef geweest over een expositie van schilderijen, meldt Omroep Gelderland. Op twee schilderijen van kunstenaar Elmar Huisman zijn blote billen te zien.

De kunstenaar werd door een gemeenteambtenaar gebeld om de schilderijen te verwijderen. Inwoners die het gemeentehuis bezochten, vonden ze aanstootgevend.

"Ik moest er vreselijk om lachen", zegt de kunstenaar tegen de omroep. "Ik had er nooit bij stilgestaan dat een blote bil voor problemen zou kunnen zorgen." Huisman heeft ervoor gekozen de billen af te plakken. Later werd hij gebeld. De ambtenaar had de kwestie te serieus opgevat. De schilderijen hoefden niet weg.

De gemeente Ermelo heeft haar excuses aanboden.

Eén reactie

• Hans Visser

Tja, 'met de billen bloot gaan' is kwetsbaar worden. Zou het daarmee -met kwetsbaar opstellen- te maken hebben in deze tijden van reorganisaties en ontslagen?:-)

Of registreer je om te kunnen reageren.